Reacties op expo 2019

Uit het gastenboek

  • ‘Prachtig werk’
  • ‘Feest om naar te kijken’
  • ‘Stuk voor stuk schitterende werken; chapeau dames/heren’
  • ‘Wat een kunstenaars hebben we hier in Diepenveen’
  • ‘Complimenten voor deze expositie’
  • ‘Mooie expositie en leuke pakjes met Kunst!’
  • ‘Blij verrast met zoveel mooie kunst in Diepenveen’
  • ‘Mooie verzameling, zeer divers’
  • ‘Weer een mooie expositie, geweldig’
  • ‘Leuke variatie van schilderijen en keramiek. Op naar de volgende 20 jaar! Veel succes!’

Persbericht

ZEER GESLAAGDE EXPOSITIE EN KUNSTAUTOMAAT ENTHOUSIAST ONTHAALD IN DIEPENVEEN

 

De groep amateurkunstenaars Diepenveen kijkt met volle tevredenheid terug op hun 2-daagse expositie van 9 en 10 november in het Kulturhus Diepenveen.  De opening van de expositie  trok zeer veel publiek  en werd  door niemand minder dan Eus, journalist, schrijver en bekende Nederlander verricht. Samen met Marianne Huibers, voorzitter van het Kulturhus, onthulde Eus ook de Kunstautomaat Pakje Kunst.  Als eersten haalden zij een pakje Kunst uit de automaat.

 

Veel publiek

Maar liefst 600 mensen bezochten de expositie. Onder hen bevond zich ook Ron König,  burgemeester van Deventer, die net zoals Eus,  volle bewondering had voor het olieverfschilderij ‘De Brink’ van Eric Stroebel.

 

Automaat-sukses

De Kunst-automaat bleek tijdens het weekend een ware voltreffer. Het gaat om een oude sigarettenautomaat die is omgebouwd tot een Kunstautomaat. In Diepenveen hebben maar liefst 50 lokale kunstenaars voor unieke kunstwerkjes gezorgd! Ook de Historische Vereniging Diepenveen behoort tot de deelnemers.

De kunstwerkjes zijn verpakt in een doosje, ter grootte van een pakje sigaretten. Voor slechts €4,-  (2x een 2 euromunt) kunnen mensen een pakje kunst uit de automaat halen. Wat er precies in het kunstdoosje zit, weet iemand pas zodra het pakje is opengemaakt. Het kan gaan om een schilderijtje, iets van keramiek, een gedichtje, een boekje met afbeeldingen of een bijzondere foto.

Veel mensen hebben tijdens het weekend van 9 en 10 november een pakje gekocht uit de automaat. Er zaten mensen tussen die meerdere pakjes trokken. Zo verkopen die oude sigarettenmachines toch weer iets verslavends, ditmaal in de vorm van kunstwerkjes.

De automaat die 120 pakjes kan herbergen, was zo gewild dat deze in het weekend helemaal opnieuw gevuld moest worden met kunstwerkjes.

 

Automaat Pakje Kunst tot en met 9 december in Diepenveen

Wilt u ook een uniek pakje kunst van (amateur) kunstenaars uit Diepenveen? Voor u zelf , of denkt u aan een leuk sinterklaascadeautje of een attentie voor onder de kerstboom, kom dan naar Diepenveen.

Tot en met 9 december staat de Kunst-automaat in de bibliotheekruimte van het Kulturhus in Diepenveen (Dorpsstraat 30) en kunt u de eigenaar worden van een uniek kunstwerkje